Opfer: 027 946 85 32
TäterIn: 079 308 84 05
Opfer: 027 946 85 32
TäterIn: 079 308 84 05

E SIKUR TË KISHTE DHUNË? – NË JETËN TIME BASHKËSHORTORE

Goditje, shuplaka, brutalitet, fyerje, poshtërime, ndalime, detyrime seksuale….

Dhuna e çiftit merr forma të ndryshme. Por gjithmonë njëri prej partnerëve merr kontrollin mbi tjetrin, duke krijuar një ndjenjë të përhershme të frikës dhe tensionit.

Gjithkujt mund t’i ndodhë, pavarësisht prej moshës, rrethit shoqëror, kulturor apo fetar ; nëse ai ose ajo është i (e) martuar apo jo, heteroseksuel apo homoseksuel, i mitur apo i rritur, burrë apo grua.

Dhuna vendoset, përsëritet dhe përkeqësohet me kalimin e kohës, pavarësisht nga momente të zbutjes së saj. Të dy partnerët futen në një cikël. T’ia dalësh i vetëm është shumë e vështirë.

Viktima ose autor-ë të dhunës, flisni për gjëndjen tuaj tek profesionisët. Ky është hapi i parë që gjërat të ndryshojnë.

www.violences-domestiques.ch

Dhuna mes çiftit dhe në familje është e ndaluar Nëse jeni duke përjetuar dhunë në çiftin tuaj, këto organizata mund t’ju ndihmojnë. Mos hezitoni t’i kontaktoni ato.

Ndihmë për viktimat – konfidenciale dhe falas :

Qendrat e konsultimit të LAVI
Valais frankofone 027 607 31 00
Valais gjermanofone 027 946 85 32

Ndihmë për autor-et-ët – konfidenciale dhe takimi i parë falas:

Konsultim dhe mbështetje socio-terapeutike
/ Valais frankofone 027 322 99 86
Valais gjermanofone 079 308 84 05

Mbrojtje : Policia 117

Zyra për mbrojtjen e fëmijëve:
Valais frankofone 027 606 48 40
Valais gjermanofone Brig 027 606 99 50
Visp 027 606 99 10

Shëndeti : Urgjenca – 144

Interpretimi :
AVIC, Valais frankofone, 079 794 69 21
FMO, Valais gjermanofone, 079 852 05 11

Erfahrungsbericht

Wir beschlossen, zusammen zu leben und der Alptraum begann. Er zwang mich, die Beziehungen zu meinen Freunden und Freundinnen abzubrechen, danach zu meiner Familie, und nach und nach fand ich mich ganz alleine wieder. www.violencequefaire.ch
Indem Sie die Website weiterhin nutzen, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu, um die Nutzererfahrung zu verbessern und Besucherstatistiken zur Verfügung zu stellen.
Rechtliche Hinweise lesen ok